Sten og brød

Tenk om veggene kunne tale. Endelig skal festningsmurene selv få mulighet til å fortelle sin historie, en historie om svensker, slaver, hemmelige tunneler og ikke minst «Sten og brød».

Stykket tar oss med tilbake i tiden og tar dere med inn i festningsbakeriet. Der er bakeren og svennen i full gang med å bake brød. Men så kommer meldingen om at en slave er på rømmen og hele festningen snus på hodet for å finne den farlige fangen! Men er han egentlig farlig?

Det er slitsomme dager på festningen. Soldatene skal ha brød. Soldatene skal ha øl. Støvler skal såles og geværer pusses. Alt for mye arbeid havner på bakersvennen Sven. Synes Sven. 

Sten og Brød er skrevet av Tord Akerbæk og handlingen skjer inne i bakeriet på Fredriksten festning hvor både stein og brød og andre gjenstander er med på fortelle historien. Det tilspisser seg når alle får vite at en slave har rømt og gjemmer seg etterhvert inne i bakeriet hvor "hun" blir kjent med en bakersvenn. Dette er en figurteaterforestilling som er laget i et samarbeid med Østfold museene.

Dette er hva Ellen i Kandusi skrev etter å ha sett forestilingen:

Generel info

Premiere: 15. juli 2019. Fredriksten festning
Manus: Tord Akerbæk
Scenografi: Daniel Sandvik og Håkon Mørland
Musikk: Daniel Sandvik
Regi: Pianostredet Figurteater
Produsent: Chatarina Amundsen