STEN OG BRØD II

- Det spøker i Ovnen

Eller gjør det egentlig det? Det skjer i hvert fall underlige ting i festningsbakeriet om dagen…

I et festningsbakeri kan det skje så mangt. Det er kanskje ikke så vanlig at mursteiner og kanonkuler kan snakke, men sånn er det i Daniel og Håkons figurteaterunivers! Med en gang bakeren forlater sitt bakeri, våkner både feiekost og kanonkule til liv, og de har mye på hjertet.

Men først og fremst har det oppstått et problem. Kruttmakeren har nemlig mistet kruttet sitt, og det er helt krise. Kongen har jo fødselsdag, og hvordan skal man lage en salutt uten krutt?

Mens kruttmakeren fortvilet leter etter kruttet sitt, prøver bakeren og bryggeren seg på en helt egen kruttoppskrift. Eller altså, skrive- og leseferdighetene står jo ikke akkurat til A i denne forsamlingen, så når de leter etter kruttoppskrifter i kokeboka blir krutonger det nærmeste de kommer. Nært nok!

Gjennom tre kvarter er det et heseblesende tempo med ulike karakterer som alle har sine personligheter. Det gjelder å henge med på hvor de ulike karakterene be!nner seg til enhver tid, og når til og med muren på veggen begynner å "snakke" er det bare å la seg rive med. Det er kuler og krutt, monster i kjelen, en forvirret liten bryggergutt, øl nok til nesten alle dukkene og gjemsel i melkista.  - Trine-Merethe Høistad (Halden Arbeiderblad)


Pianostredet Figurteater har de siste 2 årene gledet store og små med forestillingen "Sten og brød", på Fredriksten festning. Til nå har over 1000 personer kjøpt billett og sett denne intime forestillingen i Norges eldste bakeri.
Nå er vi stolte av å kunne meddele at vi i år kommer med en oppfølger!Vi er tilbake med en ny historie, som kunne ha hvert sann, men som fortsatt ikke er det.

I bakeriet er det som vanlig hektisk aktivitet, med folk som kommer og går, mens det flytter av både brød og boller, øl og krutt i denne forrykende forviklings forestillingen, skrevet av Tord Akerbæk.Pianostredet ønsker publikum nok en gang velkommen til det gamle bakeriet på festningen. Der veggene kan prate og gjør det til gangs.
Generel info

Premiere: 20. septebmer 2021. Fredriksten festning
Manus: Tord Akerbæk
Dukkespillere: Daniel Sandvik og Håkon Mørland
Scenografi og dukker: Daniel Sandvik og Håkon Mørland
Lyddesign: Therese Næss Diesen
Regi: Svein Gundersen
Produsent: Chatarina Amundsen