Pianostredet figurtaeater presenterer Agnar Mykles juleforestilling "Julegaven fra Afrika." Som første gang ble oppsatt ved Sundt varehuset i Bergen som en del av vindusdekorasjonen i 1949. Vi vet ikke om stykket har blitt satt etter det, men nå ønsker vi og igjene gi folk mulighet til å se denne klassiske hanskedukkeforestillingen.

Kort om forestillingen:

Julaften nærmer seg og Smørbukk og Kari Trestakk går og gleder seg til at det endelig skal bli julaften og små krangler som gode søsken gjør. Julenissen er også ute å strever seg fram for å få levert alle julegavene til Barn over hele verden, men alt blir snudd på hode når han kommer frem til huset til Smørbukk og Kari. For hva er det som har gjemt seg i pakken onkel Fredrik har sendt dem? Hva befinner det seg i Julegaven fra Afrika!?

Agnar Mykles tradisjon

Agnar mykle er nok for mange mest kjent som romanforfatter og da spesielt kanskje for sitt omdiskuterte verk sangen om den røde rubin. Men ikke så mange vet at Agnar Mykle er en av dem som har gjort mest for å etablere en dukketeater tradisjon her i Norge. I 1948 Studerte han og hans kone Jane Mykle Ved Marcel

Temoral académie des marionetes og der var første gang han introduserte "smørbukkstykkene" sine for et publikum. Smørbukkspillene dreier seg om korte tekster som kopierer stilen fra folkelige hanskedukke spill og det er fra denne kategorien vi har hentet vår Julegave fra Afrika. I tillegg ga Mykle i 1954 ut en håndbok i dukketeater som enkelt og greit het: Dukketeater!

Fra denne bok har vi hentet alt av tegninger og fremgangsmåter på hvordan vi skal lage alt fra dukker, titteskap og stemmer og spillestil. Vi ønsker med vår framsyning og prøve å gjenskape litt av den magien som finnes i denne enkle formen for underholdning.

Forlenget utgave

Vi kan også tilby en forlenget utgave av forestillingen der vi baker den inn i en del av "Pianostredets julespesial". Her får du møte enda flere av våre figurer.
Fridtjof og Kalesj invitere til sang og ablegøyer. Sammen med lussekattene og andre ubudne gjester skaper de god stemning og godt humør hos barna.

Generasjonsmøte

Vi i pianostredet lager ikke bare underholdning for barn, vi prøver også å lage forestillinger som kan appellere til alle aldersgrupper også da pensjonister og eldre. Denne forestillingen er et godt eksempel på en slik generasjons forestilling. Den kan fint brukes som generasjonsmøter der de eldre selv kan kose seg mimre tilbake til egen barndom,da hanskedukker i seg selv er gode reminisens objekter. samt at vi har erfart at eldre kan synes det er morsomt og observer barn som koser seg med å se på teater.

Julegaveverksted

Ved siden av forestillingen heter Julegave fra Afrika, Har vi også utviklet et julegave-verksted der barn og foreldre kan få utfolde seg kreativt innenfor gitte rammer. Vi kan tilbyr et handskedukke-verksted der man kan lage sin egen dukke. Her har vi ferdige handsker som fungerer som kropp og en isoporkule til hode. Hode kan man feste knapper som øyne, garn som hår eller pipperenser som ører, her er det bare fantasien som setter grenser.Kort teknisk info

  • Julegaven fra Afrika som selvstendig varer i ca 25 minutter 
  • Forlengetutgave ca 40 minutter
  • Spilles av to dukkespillere
  • Titteskapet: Bredde: 180cm Dybde: 90 cm Høyde: 250 cm eller 300 cm 
  • Rigges opp på 30 minutter
  • Rigge ned på 20 minutter
  • Vi har selv alt av teknisk utstyr og trenger kun et strømuttak.
  • Pris etter avtale


Vi spiller denne forestillingen fra november og ut midten av januar. Mer informasjon finner du også i vårt vedlagte skriv. Er det mere dere lurer på så ikke nøl med å ta kontakt så skal vi nok kunne svare på alt det lures på.

Er dette noe som kunne ha vært av interesse så ta gjerne kontakt enten her på mail eller på telefon: 92291612 eller book den her i skjema.