Inni ett PIANO

- En magisk reise gjennom lek


Dette er en historie om et piano, men ikke et hvilket som helst piano. Et helt spesielt piano.
Et piano ikke lik noe du noen gang har sett. For dette piano har ikke en eneste tone i seg. Altså det er et stumt piano. Du tenker kanskje nå, hva er vitsen med å ha et piano som ikke kan lage lyd?
Jo det skal vi si dere, for dette er et magisk piano og det det mangler i toner tar den igjen i historier.
Hør hele historien om piano her:

Inni et Piano er en leken forestilling på ca. 25 -30 minutter. Her inne er det rom for mye rart. I piano bor det mange rare og merkelige vesener, innimellom hamre og strenger og svarte og hvite tangenter.

Et magisk piano sier du? Ja, og dette pianoet samler på historier og vil veldig gjerne høre en historie hos dere. Og gjerne et han aldri har hørt før med helt nye karakter. Vi blir derfor presentert med en tom blikkboks som verken har øyne, hår, nese eller munn. Vi går derfor inn i pianoet for å lete etter alle disse vitale organene og lager historien på vår vei sammen.Kort om forestillingen

"Inne i et piano" er en leken dukketeaterforestilling som spiller på barns nysgjerrighet og endeløse fantasi. Det blir brukt visuelle effekter som dukker og skygger og kjente barnesanger for å drive historien fremover. Vi blir kjent med mange forskjellige karakterer som Napoleon med sin lille arme, vakre WawawaWooom (en bæsj) og det store monsteret Fuzzy som ikke var så skummelt likevel.

I figurteater er man opptatt med å ha en dialog sammen med publikum. Det gjør vi også i denne forestillingen. Vi ber om forslag til hvordan hovedkarakteren skal se ut og allsang når det er musikk. Dette gjør at barna blir mer dratt inn i fortellingen og blir mer engasjert.


Tilbakemeldinger

Vi har vært på en turne i barnehager i Indre Østfold. Etter turnen ble det gjort en spørre undersøkelse blant barnehagene og her kan du se resultatet fra denne undersøkelsen.
 (Poengskalaen går fra 1 til 5)


Miljø og gjenbruk

VI i Pianostredet er opptatt av gjenbruk og miljø, Derfor er alle våre forestillinger laget med gjenbruks-prinsippet. Vi får tak i gamle ting som vi bygger om til å bli noe nytt, på den måten ønsker vi å vise både barn og voksne at en ikke alltid trenger å kaste ting eller kjøpe nytt. For som vi sier i vårt motto; Ikke kast sokker, lag dokker.

I denne forestillingen er et gammelt, slitt og ødelagt piano sentralt. Ved å gi den nytt liv så smitter det over på alt som kommer i kontakt med den og det får også nytt liv og betydning.

Lek og skaperglede.

Leken er helt sentralt for å skape. Figurteater er noe som ligger veldig nært barns naturlige lek. Leken kan nesten ses på som teater, hvis man noen gang observerer et barn leker så ser du hvordan de forteller historier og lager karakterer uten å tenke på at det er det de gjør. Det faller seg helt naturlig. Vi vil med denne forestillingen vise hvor lett det er å lage teater i sin egen stue eller barnehage. Figurer og karakterer kan lages med det rundt deg og noe så enkelt som et piano kan være en scene.Praktisk info

  • Vi stiller med alt teknisk utstyr selv trenger kun en stikkontakt.

  • Passer for barn mellom 2 - 6 år

  • Varer i 25 - 30 minutter

  • Spillarealet er på 2X3m

  • Kan spilles både inne og ute, men krever et rett underlag.

  • Vi er to aktører.

  • Kjører egen bil.