Rottefangeren fra Hamlen

Dette er et figurteater som tar for seg eventyret; "Rottefangeren fra Hamln." Som mange mener at det stammer fra en faktisk historiske hendelse. For lenge siden i byen Hamln i Tyskland så bodde det mennesker som var veldig grådige og selvopptatte, de kastet søppel i gatene og barna i byen ble glemt. Det ble så mye søppel i gatene at rotter begynte å innta byen. Det ble så mange rotter at de trengte å få dem vekk. Borgemesteren i byen lovet derfor en dusør til den som klarte å jage dem ut av byen. En rottefanger dukket opp og klarte å lokke dem vekk, men han fikk ikke den belønningen han var lovet. Rottefangeren valgte derfor å lure alle barna vekk fra byen og de kom aldri tilbake.

Dette er et figurteater som tar for seg eventyret; "Rottefangeren fra Hamln." Som mange mener at det stammer fra en faktisk historiske hendelse. For lenge siden i byen Hamln i Tyskland så bodde det mennesker som var veldig grådige og selvopptatte, de kastet søppel i gatene og barna i byen ble glemt. Det ble så mye søppel i gatene at rotter begynte å innta byen. Det ble så mange rotter at de trengte å få dem vekk. Borgemesteren i byen lovet derfor en dusør til den som klarte å jage dem ut av byen.
En rottefanger dukket opp og klarte å lokke dem vekk, men han fikk ikke den belønningen han var lovet. Rottefangeren valgte derfor å lure alle barna vekk fra byen og de kom aldri tilbake.

Figurteater spiller på lekenhet og nysgjerrighet og er derfor et kjempe nyttig virkemiddel når det rettes mot barn. En dukke er i utgangspunktet et dødt objekt, men ved hjelp av en dukkefører og publikum så blir den "levende."

Skyggeteater er en form innenfor figurteater som er veldig gammel og enkel. Det er noe alle kan lage med en enkel lommelykt og papir. Dem som ser på må være delaktig for å skape illusjonen og ikke sitte passiv.

Rottefangeren fra Hamln er et samarbeids prosjekt med det Norske blåseensemble og pianostredet figurteater. Det Norske blåseensemblet spiller musikk som er skrevet til fortellingen og pianostredet står for det visuelle og historiefortellingen. Vi får møte rottefangeren og sett mye av historien utspille i skyggeteater med fin scenografi.

Musikken er skrevet av den amerikanske komponisten Mike Curtis og spilles av en treblåstrio med fløyte, klarinett og fagott fra Det Norske Blåseensemble.

Grunnet kostnader og logistikk har vi også laget en versjon der vi reiser rundt uten musikere, men med musikken innspilt, men det er fortsatt blåseensemblet som står for musikken, men da ikke live.