Om Pianostredet Figurteater

Pianostredet figurteater er et lite teaterkompani som kombinerer fortellerkunst, sang, musikk og dukketeater. Vi var ferdig med våre studier ved høgskolen i Oslo og Akershus i 2017, der vi har fordypet oss i henholdsvis fortellerkunst og dukketeater. Vi har etter det dannet vår egen friteater gruppe som har som mål å levere gode og underholdene forestillinger til både store og små, gammel og ung.

Pianostredet ønsker å tilby forestillinger som passer for alle aldersgrupper og samfunnsgrupper. Vi har som formål å levere gode kunstneriske produksjoner, med mye publikums medvirkning og god formidlingsevne. Målet vårt er å øke interessen for figurteater, og i tillegg til å spille forestillinger  holder vi workshops om figurteater og dukkemaking, slik at teatergrupper, skoleklasser, barnehager, eldresentre, frivilligsentraler osv, kan lære seg å lage dukker selv.

Vi har siden sinn oppstart produsert flere forestillinger, for en oversikt over våre produksjoner kan du klikke deg inn her. Vi har lokaler i Halden, men ser på helle Østlandet som vårt nedslagsfelt, da vi er bosatt i vær vår ende av Viken. Men vi er først og fremst et reisende ensemble som rundt å spiller og sprer figurteater glede der vi er ønsket.

Alle våre dukker er laget selv. Vi har gjennom årene med praksis opparbeidet oss en god del kunnskap og teknikker som vi veldig gjerne vil lære bort til andre. Vi har derfor lagd workshops for barn, hvor de kan lage ulike typer dukker med ulike typer materiale med fokus på at man kan bruke de til lek og teater. Men vi tar også på oss oppdrag av å produsere dukker til bruk i mer profesjonelt spill.Håkon Mørland

Bosatt i Kongsberg, han er en aktiv gutt som i tillegg er utdannet gymlærer. I de senere årene har han blitt veldig glad i teater og da spesielt innen figurteater og fortellerkunst. Resultatet er da blitt sporty fortellende dukkespiller.

hakon@pianostredet.com 

Daniel Sandvik

Bosatt i Halden, han er utdannet visesanger og har drevet med teater i en årrekke. Nå etter sine studer i hovedstaden har han startet nye prosjekter for å kombinere sine evner. Resultat er da blitt syngende fortellende dukkespiller. 

daniel@pianostredet.com


Det er flere som under seg over hvor navnet vårt kommer i fra, sveret på det er at den første produksjonen vår var da vi omskapte et piano til et dukkehus, da vi gikk på skole i Pilestredet, derfor fikk vi også iden til å ta navnet Pianostredet. hør historien om hvordan pianoet ble til en bolig i filen under.